Sayfalar

18 Mayıs 2011 Çarşamba

İçki Markalarının Bilgileri


Ursus Roter
Ursus Roter, İzlanda’da yetişen, bizde “çakal eriği” olarak bilinen “sloe berry” meyvesinin kırmızı renkli suyu ile üç kere damıtılan ve %100 tahıldan üretilen Ursus Votka’nın harmanından elde edilir. Alkol derecesi düşük olduğundan yumuşak bir içim sağlar. Alkol derecesi % 21′dir. Sek olarak ve bol buzla ideal bir içime sahiptir.


Absolut Mango: Absolut Pears gibi Absolut Mango da 2007 yılında piyasaya çıkmıştır. Aroması, tüm dünyada aşağı yukarı aynı sözcükle anılan mangoyu temel almaktadır. Bununla birlikte harika meyvemsi tadı, dünyada hemen yakaladığı başarının temel nedeni olabilir. Absolut Mango, olgun mango tadında ve tropik meyve kokuları içeren tam gövdeli ve meyvemsi bir içkidir. Absolut Mango’daki temel malzemeler Absolut Vodka ve mango aromasıdır. Alkol oranı %40.



Galliano Herbal Liqueur
Liqueur Galliano olarak da bilinen Galliano Herbal Liqueur, tatlı, sarı renkte bitkisel bir likördür. Vanilya, meyan kökü ve çeşitli bitki aromalarına sahiptir. The Harvey Wallbangerkokteylinin yapımında kullanılan en önemli malzemedir. Alkol oranı %30. Ülkesi; Fransa.


Cointreau
Tarımsal etil alkole su, şeker ve İspanya, Brezilya ve Haiti’den özenle seçilen acı portakal kabukları distilatı ilavesiyle üretilir. Alkol oranı %40.

Absolut Vodka
Absolut Vodka’nın geçmişi 1879’a dayanır. Bu, Lars Olsson Smith’in (Votka’nın Kralı) “Absolut Rent Brännvin”i ürettiği yıldır. Votka devrim niteliği taşıyan rektifikasyon adı verilen yeni bir damıtma metoduyla üretildi ve bu metot hala günümüzde kullanılmaktadır. Önceleri votka, LO Smith’in Stockholm’ün hemen yakınlarında bulunan Reimersholmen Adası’ndaki damıtımevinde üretiliyordu. Ama bugün üretilen her Absolut damlası Güney İsveç’te Åhus’ta bulunan damıtımevinde üretilir. Buğday kasabanın yakınlarındaki tarlalardan elde edilirken kullanılan kendi kuyularına aittir. 1993 yılında bu küçük kasabada yaşayan 10.000 insan güçlükle 40 milyon litre Absolut’un hem üretilmesinde hem paketlenmesinde ve gemilere yüklenmesinde çalışıp, dünyanın tüketimine sundular.

Absolut Vodka, su ve kış buğdayından üretilmektedir. Kullanılan su, yabancı maddelerden korunduğu Åhus’daki derin bir kuyudan alınmaktadır. Kış buğdayı da Åhus’te yetiştirilmektedir ve diğer ürünlerden farklıdır; sonbaharda dikilir ve bir sonraki sonbahar biçilir. Yetişmesi sırasında geçen zamanda İsveç karının altında kalır ve o sert tanesini geliştirir. Gübre kullanımı en düşük düzeyde tutulmaktadır.
Absolut Blue: Güney İsveç’in verimli tarlalarında yetiştirilen hububatların distilasyonundan elde edilen, alkol ve suyun karışımından oluşan yumuşak ve zengin bir tada sahiptir. 400 yıldır süregelen İsveç geleneği ile Ahus yakınlarında üretilmektedir. Alkol oranı %40.

Absolut Ruby Red: Absolut Citron ve Absolut Mandrin’den bir kaç yıl sonra, 2006 yılında piyasaya çıkarıldı. Ruby Red adı özel bir çeşit greyfurttan alındı. Temel malzemeler Absolut Vodka ve greyfurt aromasıdır. Alkol oranı %40


Absolut 100: Özel baharat kokuları içermesine karşın müthiş yumuşaktır, taze ve kadifemsi bir dokuya sahiptir. Temel malzemeleri su ve kış buğdayıdır. Alkol oranı %50.


Absolut Raspberri: İsveç dağlarının eteklerinde bolca yabani ahududu bulunur. Absolut Vodka’nın piyasaya çıkartılmasından 25 yıl sonra, 2004 yılında bu ürün piyasaya çıktı. Ahududunun taze ve meyvemsi dokusuyla zengin ve yoğun bir aromaya sahiptir. Temel malzemeler Absolut Vodka ve ahududu aromasıdır. Alkol oranı %40.


Absolut Vanilia: Belirgin bir vanilya tadı, hafif karamela ve sade çikolata aromaları içermektedir. Temel malzemeler Absolut Vodka ve vanilya aromasıdır. Çilek ve elma suyu ile güzel bir karışım oluşturur. Alkol oranı %40.


Absolut Citron: 80′li yıllarda “bir parça limonla buzlu votka” fanatikleri (bunlardan çok sayıda vardı) için harika bir haberdi. Aslında Absolut Citron, Absolut Original’den dokuz yıl sonra, ilk aromalı votka olan Absolut Pepper’dan iki yıl sonra 1988 yılında piyasaya sürüldü. Limonlu buzlu votka severler arasında harika bir başarı yakaladı. Kısa ve basitçe anlatmak gerekirse: Absolut Citron, taze limon tadı ve misket limonu karakterinde, limon kabuğu kokuları içeren yumuşak ve doygun bir lezzet. Alkol oranı %40.

Absolut Kurant: Absolut Kurant adı, İsveç’in bilinen meyvelerinden olan ve İngilizcesi Currant olan siyah frenküzümünden gelmektedir. 1992 yılında piyasaya çıktığında Absolut’un İsveç kökenine vurguda bulunuyordu. Hatta siyah frenküzümünün İsveççesi vinbär olduğundan ilk olarak Absolut Vinbär adı verilmesi bile düşünüldü. Tek sorun İngilizce okunuşu wine bar, yani ‘şarap barı’ olmasıydı. Yumuşak ve dolgun bir tadı vardır ve siyah frenküzümünün meyvemsi karakterini ve mayhoşluğunu içerir. Alkol oranı %40.

Absolut Mandrin: 1999 yılında, Absolut Vodka’nın çıkışından 20 yıl sonra piyasaya çıktı. Pepper, Citron ve Kurant’ın ardından dördüncü aromalı Absolut’tur. Mandalina ve portakal, dünyadaki en popüler lezzetlerden olduğundan, Absolut Mandrin de ailenin diğer üyeleriyle aynı tutkuyla beğenildi. Mandalinanın meyve tadı ve portakal karakterinin yanı sıra hafif portakal kabuğu kokusu içeren, karmaşık, yumuşak ve dolgun bir lezzettir. Absolut Mandrin’deki temel malzemeler Absolut Vodka ve portakal, mandalina ve narenciye aromasıdır. Alkol oranı %40.

Absolut Pears: 2007 yılında piyasaya sürülen, Absolut Pears, Absolut ailesinin yeni üyelerindendir. Tüm yetenekli acemilerde olduğu gibi seyirciler onu çok sevdi. Belki de etraftaki fazla şekerli ürünlere iyi bir alternatif olduğu için beğenilmiş olabilir. Absolut Pears, hafif ve zariftir, harika armut tadına sahiptir ve ağızda uzun süreli meyve lezzeti bırakır. Absolut Pears’daki temel malzemeler Absolut Vodka ve armut aromasıdır. Alkol oranı %40.


Absolut Peppar: 1986 yılında, Absolut Vodka’nın çıkışından yedi yıl sonra piyasaya çıktı. Ürün grubunun ilk aromalı votkası olmanın yanı sıra, dünyanın da ilk aromalı votkasıdır. Peki neden biber? Votka ve biber Bloody Mary’nin temel malzemeleri olduğundan, o sıralar Boston, New York ve birçok başka yerde açılmaya başlanan Bloody Mary barları için işleri kolaylaştırmak iyi bir fikir gibi göründü. Bu fikrin doğruluğu daha sonra kanıtlandı: artık Anında Bloody Mary yapabilen barmenler, hem de içeceğin tutkunları ürünü çok beğendi. Absolut Peppar, acı ve baharatlıdır ve yeşil dolmalık, şili ve jalapeño biberlerinin özel karakterini içerir. Absolut PEPPAR’daki temel malzemeler Absolut Vodka ve biber aromasıdır. Alkol oranı %40.


Absolut Apeach: 2005 yılında piyasaya sürüldü. Şeftali meyvesinin geldiği Asya’da olduğu kadar Absolut’un kökeninin yer aldığı ülkede de beğeni topladı. Yumuşak ve dolgundur, şeftalinin karmaşık ve meyveli karakterini içerir. Absolut Apeach’deki temel malzemeler Absolut Vodka ve şeftali aromasıdır. Alkol oranı %40.


Absolut No Label: “In an Absolut World there are no labels” (“İdeal bir dünyada etiketler olmaz”) sloganıyla Absolut’un ürettiği etiketsiz votka. Alkol oranı %40.



Absolut Rock Edition: Her sene yep yeni bir konsept ile kullanıcıların karşısına çıkan Absolut’un Rock Edition ürünü. Rock Edition ambalajı tasarımı daha önce Marshall için amfi, Gibsoniçin gitar gibi rock temalı ürünlerin tasarımlarına imza atmış olan ve Paris’te yaşayan Belçikalı tasarımcı Natalia Brilli tarafından yapıldı. Alkol oranı %40

Absolut Mini Bar: Her sene yep yeni bir konsept ile kullanıcıların karşısına çıkan Absolut’un Mini Bar ürünü.


Absolut Masquerade: Her sene yep yeni bir konsept ile kullanıcıların karşısına çıkan Absolut’un Masquerade ürünü.


Ursus Vodka
Ursus Vodka, İzlanda kökenli, Hollanda’da Hoorn’da yapılan bir votkadır. Tarifi, 20. yüzyılın başlarında, geleneksel bir İzlandalı damıtımcı aile tarafından geliştirilmiştir. 1995 yılından beri Hollanda’da, Ursus Vodka Company NV. şirketi tarafından distile edilmekte ve şişelenmektedir. Alkol oranı %40


Baileys
Sek, buzlu ya da kahve ile içilebilir. Baileys(5°C – 25°C) arası sıcaklıkta muhafaza edildiğinde tadının zirvesinde olur. Narenciyeli ve asitli içeceklerle içilmemelidir. Alkol oranı % 17. İdeal içim şekli, kısa bardakta 3 buzla, uzun bardakta ise kırılmış buz ile.

Baileys Irish Cream (tescilli marka üstten virgül içermemektedir) likörtabanlı bir İrlanda viskisi ve kremasıdır. R. J. Bailey & Co. tarafından İrlanda, Dublin’de üretilmekte olup, hacmen %17 alkol içermektedir. Baileys, “Uluslararası Damıtıcı ve Şarap Tüccarları” (International Distillers and Vintners) ve bir yeni ürün geliştirme firması olan I&D mensubu bir topluluk tarafından yaratılmıştır. Baileys’in arkasındaki esas isimler, Tom Jago ve David Gluckman, halen Jago’s Cream Liqueur gibi başarılı içecekler yaratmaktadır. Baileys İrlanda viskisinin, krema ve kahve aromaları ile harmanlanmasıyla üretilmektedir. İçkinin badem ve fındık aromasıyla, zengin, pürüzsüz ve tatlı bir tadı vardır. Baileys’in isim hakkı günümüzde Diageo firmasına aittir. 26 Kasım 1974′de piyasaya sürülen Baileys’in, ilk kremalı likör olduğu iddia edilmektedir. Bu iddiaya karşı çıkanların sayısı çoktur, ama içkipiyasaya çıkar çıkmaz birçok taklidinin yapıldığı da bir gerçektir.

Baileys Hakkındaki Şehir Efsanesi
80′li yıllarda, Hollanda ve Belçika’daki öğrenciler arasında, Baileys ve tonik karışımının öldürücü olduğuna dair bir şehir efsanesi ortaya çıktı. İddiaya göre iki madde karışıp katılaşarak, yoğun bir kütle oluşturuyor ve tüm bağırsak sistemini tıkıyordu, bu da kabızlığa yolaçarak kesin ölümü getiriyordu. Ancak tüm şehir efsanelerinde olduğu gibi bu da oldukça abartılı bir iddiaydı.
Baileys kremalı bir likördür ve sütten oluşan krema, güçsüz bir asitle karşılaştığında bile kaymak tutmaktadır. Süt ve krema kazein maddesi içerdiğinden güçsüz asitli bir madde ile karşılaştıklarında kaymak tutarlar ve yarı katı bir hale gelirler. Bu nedenle Baileys’in tonik gibi zayıf asit içeren, karbonatlı maddler ile içilmesi tavsiye edilmemektedir. Baileys bu sayede “Cement Mixer” gibi içeceklerin temel malzemesi olmuştur. Cement Mixer, Baileys Irish Cream ve genellikle asitli alkollü içecekile karıştırılmış limon suyu ile hazırlanan bir içecektir. İlk önce limon suyunun tamamı içilir ve yutulmadan ağızda tutulur, daha sonra da Baileys’in tamamı dikilerek, ağız içerisinde bir karışım oluşturulur. Limon suyunun içindeki asit Baileys’i kaymak tutturalak, yarı katı bir hale getirir, daha sonra yarı katı halen gelen bu karışım yutulur. Ancak, puding kıvamındaki bu karışımın bir insanı öldürmesi mümkün değildir, eğer öyle olsaydı direkt süt veya krema tüketimi, sindirim sisteminin doğal asitli yapısında katılaşır ve insan için öldürücü olurdu.
Baileys’in bu efsanenin doğru olmadığını anlatma çabaları halen bir işe yaramamaktadır. Birçok öğrenci halen bu efsaye doğruymuş gibi inanmaktadır.

Tia Maria
Tarımsal etil alkole su, kahve ekstraktı, vanilya, karamel ve sitrik asit ilavesiyle üretilir. Alkol oranı %20.


Malibu
Rum’a; su, hindistan cevizi aroması ve şeker ilavesiyle üretilir. Alkol oranı %21.


Safari
Su, tarımsal kökenli etil alkol, şeker ile doğal Mango, Papaya, Maracuya aromaları ile asitlik düzenleyici-(sitrik asit) ve renklendirici-(karamel) karışımından oluşan içkidir. Safaribuzla, portakal suyu ya da limonata ile karıştırılarak içilebilir. Alkol oranı %20. İdeal içim şekli, kokteylbardaklarında, bol buz ile.


Kahlua
Tarımsal kökenli etil alkole, kahve ekstraktı, su, şeker, karamel, beyaz şarap ve doğal aroma ilavesiyle üretilir. Alkol oranı %20.


Disaronno
Farklı bir tadı olan kehribar renkli İtalyan badem likörü Disaronno, tahıldan üretilmiş etil alkol – su karışımına, şeker, acı badem yağında bekletilmiş 17 çeşit baharat ve meyve ile karamel ilave edilerek üretilir. Alkol oranı %28. Disaronno, ilk olarak 1525 yılında, yoksul, hoş bir kadın tarafından “Tek Aşkım” dediği kişiye aşk armağanı olarak yapılmış ve o günden bu yana gizli tutulan reçetesiyle kendine has özelliklerini koruyabilmiş bir likör.


Archers
Su, tahıl, şeker ve doğaya özdeş şeftali aroması ile sitrik asit-(asitlik asit) karışımından oluşan ArchersŞeftali Aromalı Likörsek, kokteylya da buzlu içilebilir. Hafif alkollü ve tatlı bir schnapps’tir. Ahududu, portakal, tonik, şampanya ile karıştırılabilir. Buzlu camdan ambalajı ile ün kazanmıştır. Soğuk servis edilmelidir. Alkol oranı %21. İdeal içim şekli, kokteyl bardaklarında, bol buz ile.

Sheridan's
Lezzetinin yanı sıra orjinal ambalajlı bir likördür. Sheridan’s dünyada ikili şişe şeklinde satışa sunulan ilk markadır. Kahve ve krema lezzetlerini iyi bir dengeyle sunar. 2/3 kahve karışımlı likörve İrlanda vikisi, 1/3′ü vanilya kremasından oluşan Sheridan’s orjinal şişesi, krema likörünün, kahve likörünün üstünde kalmasını sağlayarak, ideal bir biçimde servis edilmesini sağlar. Alkol derecesi % 15,5’tir. İdeal içim şekli, kısa bardakta bol buzlu veya uzun bardakta bol buz ve tonik ile.


Southern Comfort
Southern Comfort; meyve, baharat ve viskiaromalı, tahıldan yapılan, 1874′den beri üretilen, liköre dayalı bir içkidir. Southern Comfort markası The Brown-Forman Corporation isimli şirkete aittir.

Southern Comfort’un alkol derecelerine göre çeşitleri;
100 US proof (50% alkol)
80 US proof (40% alkol)
70 US proof (35% alkol)
42 US proof (21% alkol)

Southern Comfort Reserve ise Southern Comfort ve 6 yıllık burbon’un (bourbon) harmanından oluşur. %40 alkol içerir. Amerika’nın dışında İrlanda’da Dublin şehrinin hemen dışındaki Fox & Geese’de distile edilir.

Kokteyllerde Southern Comfort; Birçok popüler kokteylde kullanılır;
Alabama Slammer
Red Death
A Piece of Ass
Red Devil
Greek Sex on the Beach
Crash & Burn
57 Chevy
Sloe Comfortable Screw
SoCo Hurricane
SloScrew
Slo Sunrise
Rickstasy
Blind Andy
Liquid Cocaine
Steamboat
Funky Cold Medina

Southern Comfort, soda ile içildiğinde ise karışıma “an old woddy” denilir. Shot olarak veya portakallı soda ile içildiğinde ayrı bir tat verir. Diğer bir popüler karışım elma suyu ile karıştırılarak yapılan “Adam’s Apple”.


Drambuie
250 sene önce keşfedilen ve hala günümüzde de gizli tutulan özel formülüne göre üretilen Drambuie, seçilmiş malt viskilerin harmanına su, şeker, funda balı, birçok baharatların özleri ve çok az miktarda karamel ilave edilerek üretilir. Alkol oranı %40.


Black & White
Hafif tatlımsı bir aroma ile dengelenmiş, hafif bir viskidir. Alkol derecesi %40′tır. İdeal içim şekli kısa bardakta, 3 parça buz ile. Yaratıcısı James Buchanan, coşkulu bir hayvansever olarak dünyanın en bilinen ticari logolarından birinin tasarımını yapmıştır ve buluşlarıyla İskoç viskisi tarihinin en önemli isimlerindendir. Black&White logosu bugüne kadar hiç değişmemiştir.


J&BRareDünya’da en çok satan viskimarkalarından birisi de J&B Rare. Klasik viski tadını sert bulanların tercih ettiği özgün, hafif içimli ve meyvemsi bir içkidir. Şişesi şarap şişesine benzer. J&B etiketinde İngiliz kraliyet ailesi tarafından verilen garanti onayını temsil eden arma bulunmaktadır. İçerdiği meyvemsi arolamalar sayesinde karışımlar ile iyi uyum sağlar. Alkol oranı %40. İdeal içim şekli, uzun bardakta, bol buz ile.


J&B Jet Olgun lezzetlere sahip bir viskidir. En az 12 sene yıllandırılmış viskilerin harmanından üretilmiştir. Hem sek içmek hem de karışımlar hazırlamak için idealdir. Şişesi siyahtır. Alkol derecesi %40′tır. İdeal içim şekli, kısa bardakta, 3 parça buz ile.


Johnnie WalkerRed Label1820 yılından beri üretilir. 36 ayrı viskikarışımından oluşur. Johnnie Walker Red Label harmanlarındaki bazı viskiler en az 4 yıl, bazıları ise 8-10 yıl meşe fıçılarda yıllandırılır. Meşe fıçılarda yıllandırılma, Johnnie Walker Red Label’a parlak kırmızımsı bir renk ve vanilya aromaları kazandırır. Johnnie Walker Red Label yapımında kullanılan arpalar, sadece İskoçya’da bulunan turba kömürünün ateşiyle kavrulur ve bu dünyaca ünlü viskinin isli ve özgün tadı buradan gelmektedir. Alkol oranı %40. İdeal içim şekli, kısa bardakta, 3 parça buz ile.


Johnnie Walker Gold Label En azı 18 yıllık olan en iyi İskoçya maltlarının sınırlı stoklarının karışımından üretilen değerli bir viskidir. Gold Label’ın damıtımında kullanılan suyun içine kırmızı granit kayalardan altın zerrecikleri karışır. Adını da burdan alır. Bu altın zerrecikleri Gold Label’i özgün kılar. Son derece zarif ve kremayı andıran yumuşak bir içime sahiptir. Johnnie Walker Gold Label’ın özünü oluşturan Clynelish maltı, bu delüks viskiye özgün bir tat katar. İçerdiği eşsiz maltlar sayesinde, Johnnie Walker Gold Label, bal, vanilya ve baharat aromalarını son derece dengeli bir şekilde yansıtan, iyi olgunluğa sahip bir viskidir. Alkol oranı %40. İdeal içim şekli, buzlukta soğutulmuş şekilde, şampanya bardağında.

Johnnie Walker Blue Label Dünyanın en pahalı ve nadir bulunan 16 viskisinden üretilmektedir. Blue Label harmanındaki viskilerin bir kısmı 50 yaşındadır. Üretimi oldukça sınırlı sayıdadır. Bu yüzden her şişe numaralandırılmıştır. Blue Label, dünyadaki en deneyimli viski damıtımcılarının, ustalık dönemlerinin zirvesinde ürettikleri bir viskidir. Dünya çapında birçok yarışmada altın madalya kazanmıştır. Viski uzmanları ve tadımcıların büyük övgüsünü kazanmış bir viskidir. Özel kutu ambalajındadır. Alkol oranı %40. İdeal içim şekli, önce ayrı bir bardaktan bir yudum soğuk su içilir, ardından da balon bardaktaki Blue Label yudumlanır

Johnnie Walker Black Label Dünyanın en çok satan delüks viskilerinden biridir. Uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmıştır. Karışımında, en genci 12 yıl boyunca meşe fıçılarda dinlendirilmiş olan, tam 40′ın üzerinde tahıl ve malt viski bulunur. Black Label’in kalbi "Cardhu" maltıdır. Johnnie Walker Black Label’ın, daha önce içine sherrykonulan bu meşe fıçılarda yıllandırılmış olması, viskiye çikolata ve kavrulmuş fındık kokusunun yanında kuru meyve ve vanilya kokusunu da kazandırır. Alkol oranı %40. İdeal içim şekli, kısa bardakta, 3 parça buz ile.

Bulleit Bourbon
Amerika’nın Kentucky eyalatinde üretilmesi ve %51′in üzerinde mısır alkolü içermesi ona gerçek bir burbon olma özelliğini kazandırır. En az 6 yıl olgunlaştırılması, onu diğer burbonlardan üstün kılar. Vanilya ve bal lezzetleri içeren, yumuşak ve dolgun bir burbondur. 2004 San FranciscoWorld Spirits Competition’da, kategorisinde altın madalya almıştır. Alkol derecesi %40′tır. İdeal içim şekli, kısa bardakta, 3 parça buz ile.


Dimple
Amerika’da çok satan viskilerden biridir. En az 15 sene yıllandırılan viskilerin harmanından üretilir. Karışımında 30 farklı viskiyer almaktadır, ancak tadının kaynağı, karışımındaki Glenkinchie malt viskisidir. Vanilya ve badem aromalarını çağrıştıran olgun bir viskidir. Orjinal bir şişesi ve ambalajı vardır. Amerika’da, estetik üçgen şişesinden dolayı “pinch” olarak bilinmektedir. Alkol derecesi %40′tır. İdeal içim şekli, kısa bardakta, 3 parça buz ile.

Talisker
10 yıllık bir malt olan Talisker, Johnnie Walkerkarışımının en önemli ve en değerli malt viskilerindendir. 1830′larda kurulmuş olan Talisker damıtımhanesi, Skye adasının tek damıtımhanesidir. İskoçya’nın kuzeybatısında yer alan Skye adasının sert iklimi viskinin lezzetine yansır. Viskinin en karakteristik özelliği olan yoğun duman ve iyot kokusu hemen hissedilir. İsli, bibersi, kalıcı, lezzetli ve çarpıcı bir tadı vardır. Alkol derecesi %40′tır. İdeal içim şekli, kısa bardakta, sek veya çok az su ilave edilerek.


Chivas Regal
Chivas Kardeşlerin tarihi, 19. yy başlarında, Aberdeen’de, şarap ve içkiticaretiyle başlamıştır. Chivas Kardeşler, 1957 yılında, Kraliyet ailesine ve arazi sahibi aydınlara, yüksek kalitede Scotch Whiskysatıcısı olarak ünlenmiştir. Bu yıllarda içki ticareti hızlı bir artış içindedir.

1890′da eşsiz bir harmanla oluşturulan Chivas Regal, şirket için bir dönüm noktası olmuştur. Bu başarı, kardeşlerin seçkin bir imalatçı olarak kazandığı ünü iyice pekiştirmiştir.

Yaklaşık 200 yıllık bir tecrübenin ürünü olan Chivas Rogal’ın kendine has tadının sırrı, Highland bölgesinin en eski damıtma merkezi olan Strathisla’da saklıdır. Herbiri en az 12 yıl boyunca meşe fıçıda yıllandırılmış 30′dan fazla malt ve tahıl viskilerinin birleşiminden ve üçlü harmanlama metodundan oluşan Chivas Regal, yüzyıllara damgasını vurmuş, lüks bir Scotch Whisky’dir.

Renk: Koyu amber.
Koku: Meyve ve bal notaları.
Tat: Yumuşak, dengeli, damakta kalıcı, elma ve hafif bal aroması tadının altından gelen iskoç viskisi için tipik olan hafif bir is tadı.


Royal Salute
İskoç viskisinde ihtişamın vardığı son noktayı temsil eden 21 yıllık Royal Salute, Chivas Regal’in üreticisi Chivas Kardeşler tarafından üretilmiştir. İsmini İngiliz krallarını selamlamakta kullanılan 21 pare top atışından alan Royal Salute, ilk olarak 1953 yılında Kraliçe 3. Elizabeth’in taç giyme töreni anısını yaşatmak üzere üretilmiştir. Süper lüks viskikategorisinde dünyada ilk sıralardadır. Royal Salute, 2003 yılında düzenlenen International Wine and Spirit Competition’da “En iyi harmanlanmış İskoç viski” dalında büyük ödülü almıştır.

Renk: Koyu amber.
Koku: Zarif, güçlü, birbirine karışmış meyve, bal notaları.
Tat: Dorukta bir olgunluk. Güçlü, yoğun ve aynı zamanda damakta hafif ve akışkan.


Gilbey's Vodka
Beyaz huş ağacı kömürü ile filtrelenir ve özel bir damıtılma sürecinden geçirilir. Meyve suyu karışımları için idealdir. Alkol derecesi % 37,5′tir. İdeal içim şekli, kısa bardakta sek, uzun ve kokteylbardaklarında karışımlarla birlikte bol buzlu

Smirnoff Red (Premium) Smirnoff Red, 3 kez damıtılır ve 10 defa filtrelenir. Karışımlarla içmek için idealdir. 1864 yılından beri 21 numaralı orijinal tarife göre üretilmektedir. Smirnoff, Çarlık Rusyası döneminde 4 defa Rus Sarayı’nın resmi votkatedarikçisi ünvanını kazanmış ve defalarca "Çar’ın Onur Madalyası" ile birincilikle ödüllendirilmiştir. Alkol derecesi % 40′tır. İdeal içim şekli, kısa bardakta sek, uzun ve kokteylbardaklarında karışımlarla birlikte bol buzlu olarak.


Smirnoff NorthEski bir İskandinav içkitarifi temel alınarak üretilen Smirnoff North, lezzetini ve rengini 66. Kuzey Paraleli’nin ötesinde yetişen böğürtlenlerden alır. Smirnoff North’un buz mavisi rengi, kutup kuşağında geceleri görülen ve "Aurora Borealis" adı verilen manyetik ve gizemli "Kuzey Işıklarını" yansıtır. Alkol derecesi düşük olduğundan yumuşak bir içim sağlar. Alkol derecesi % 20’dir. İdeal içim şekli, kısa bardakta, sek ve bol buzlu.


Smirnoff Copper Pot-Still Çarlık Rusyası döneminde uygulanan geleneksel yöntemler kullanılarak üretilen bir votkadır. Günümüzde kullanılan votka üretim süreçlerinden farklı olarak bakır imbiklerde damıtılır. Bakır imbik damıtımı Smirnoff Black’in hammadesi olan buğday aromalarının votkaya nüfuz etmesini sağlar. Böylece Smirnoff Black kendine özgü yumuşak içimi ve isli karakterini kazanır. Smirnoff Black’in keyfine tam olarak varmak için soğuk ve sek olarak içilmesi önerilir. Alkol derecesi %40′tır. İdeal içim şekli, sek ve bol buzlu.


Smirnoff Orange Taze portakal aromasına sahip bir votkadır. Smirnoff Orange, 3 kere damıtım ve 10 defa kömür filtresi süreçlerinden geçer. İçtikten sonra damakta hoş bir portakal tadı bırakır. Yumuşak içimlidir. Portakal, nar veya vişne suyu ile karıştırıldığında eşsiz bir tat verir. Alkol derecesi % 37,5′tir. İdeal içim şekli, kısa bardakta sek, uzun ve kokteyl bardaklarında karışımlarla birlikte bol buzlu olarak.


Smirnoff Vanilla Özgün vanilya aromasına sahip bir votkadır. Smirnoff Vanilla, 3 kere damıtım ve 10 defa kömür filtresi süreçlerinden geçer. Kola ile güzel bir karışım yaratır. Dünyanın en prestijli alkollü içki yarışmalarından San FranciscoWorld Spirits Competition’da 2003 yılında altın madalya kazanmıştır. Alkol derecesi % 37,5′tir. İdeal içim şekli, kısa bardakta sek, uzun ve kokteyl bardaklarında karışımlarla birlikte bol buzlu olarak.


Smirnoff Citrus Taze limon aromasına sahip bir votkadır. Smirnoff Citrus, 3 kere damıtım ve 10 defa kömür filtresi süreçlerinden geçer. Sprite ve portakal suyu ile ideal bir karışım oluşturur. Alkol derecesi % 37,5′tir. İdeal içim şekli, kısa bardakta sek, uzun ve kokteyl bardaklarında karışımlarla birlikte bol buzlu olarak.

Smirnoff Raspberry Taze frambuaz aromasına sahip bir votkadır. Smirnoff Raspberry, 3 kere damıtım ve 10 defa kömür filtresi süreçlerinden geçer. Soda ve çilek suyuyla mükemmel bir karışım oluşturur. Alkol derecesi % 37,5′tir. İdeal içim şekli, kısa bardakta sek, uzun ve kokteyl bardaklarında karışımlarla birlikte bol buzlu olarak.

Smirnoff Green Apple Taze yeşil elma aromasına ve lezzetine sahiptir. Smirnoff Green Apple, 3 kere damıtım ve on defa kömür filtrasyonu süreçlerinden geçer. Elma püresi ile doğal bir karışım oluşturur. Ayrıca elma suyu, gazoz veya tonikle karıştırılarak da servis edilebilir. Karışımlara taze yeşil elma tadını katar. Alkol derecesi % 37,5′tir. İdeal içim şekli, kısa bardakta sek, uzun ve kokteyl bardaklarında karışımlarla birlikte bol buzlu olarak.


Jose Cuervo Clasico
Jose Cuervo Clasicokalitesi ve lezzeti ile tüm dünyada yıllardan beri beğeni kazanmış beyaz tekilaseverlerin tercih ettiği bir Meksika tekilasıdır. En makbul tekilaların hammadesi olan agave bitkilerinin meyvesinden üretilir. Kolay içimi sayesinde tek başına shot olarak yada kokteyllerde kullanılabilir. Alkol derecesi %38. İdeal içim şekli, shot bardağında, yanında limon ve tuz ile.


Jose Cuervo Especial
Özgün bir tada ulaşması için beyaz Jose Cuervo tekilası meşe fıçılarda yıllandırılır. Altın sarısı rengini de bu fıçılarda alır. Agave bitkisinin meyvesinden üretilir ve limon aromalıdır. Sarı renkli Jose Cuervo Especialmeşe fıçılarda dinlendirildiği için beyaz tekilalara göre içimi daha yumuşaktır. Kolay içimi sayesinde tek başına shot olarak ya da kokteyllerde kullanılabilir. Alkol derecesi %38. İdeal içim şekli, shot bardağında, yanında limon ve tuz ile.


Captan Morgan Black Label
Gerçek bir Jamaika rumu olan Captain Morgan Black Label, dünyanın en köklü rummarkasıdır. Karayip Adalarının egzotik lezzetlerini barındırır. Şeker kamışlarından üretilip, meşe fıçılarda yıllandırılır. Özgün esmer rengi, yumuşak içimi ve onu diğer rumlardan ayıran original lezzeti sayesinde mükemmel karışımlar yaratır. Alkol derecesi %40. İdeal içim şekli, uzun bardakta, bol buz ve kola ile.

Martell
1715 yılında kurulan Martell, konyak imalathanelerinin en eskilerindendir. Martell, "Cognac" bölgesinin en iyi ürünleri olan Borderies, Grande Champagne, Petite Champagne ve Fins Bois’in harmanlanmasıyla üretilir. 100 yıllık Tronçais cinsi meşe ağaçlarından yapılan fıçılarda yıllandırılır.


Martell V.S. (5-7 Yıl)
Renk: Açık altın sarısı.
Koku: Yumuşak, keyifli.
Tat: Zarif, dengeli, meyveli ve hafif meşe notaları

Martell V.S.O.P. (10-12 Yıl)
Renk: Altın, amber sarısı.
Koku: Yumuşak ve olgun.
Tat: Yumuşak, dengeli, kuru meyve, hafif üzüm ve vanilya notaları.


Martell Noblige (15-20 Yıl)
Renk: Altın, bakır sarısı.
Koku: Kuru meyve ve meşe.
Tat: Yumuşak, dengeli, ipek gibi kaygan, damakta güzel bir uzunluk.


Martell Noblige (15-20 Yıl)
Renk: Altın, bakır sarısı.
Koku: Kuru meyve ve meşe.
Tat: Yumuşak, dengeli, ipek gibi kaygan, damakta güzel bir uzunluk.


Martell Cordon Blue (20-30 Yıl)
Renk: Koyu amber ve kestane.
Koku: Yoğun, yumuşak, meşe ve portakal notaları.
Tat: Damakta kalıcı zarif bir tat.


Martell X.O. Supreme (30-50 Yıl)
Renk: Koyu amber ve altın sarısı.
Koku: Yoğun ve güçlü.
Tat: Yoğun, dengeli. Badem ve vanilya notaları. Damakta uzun ve kalıcı bir tat.


Angostura Bitter
Angostura bitkisinin (Cusparia Febrifuga) kabuklarından yapılan ve kokteyllerin tatlandırılmasında ve kokulandırılmasında kullanılan bitter. Old fashioned, manhattangibi bir çok kokteylde yer alan Angostura Bitterbirsürü bitki özütü içermektedir. İştah açtığı ve sindirime iyi geldiği de iddia edilmektedir. Şişenin üzerindekilere bakılırsa çorbalardan ana yemeklere, hatta hatta tatlılara bile konabilir. 19. yüzyılda yaygın şekilde görülmüş “bitki özlü, yüksek alkollü, tonik” akımının bugüne kadar kalabilmiş örneklerinden biridir. Bunu da birçok kokteylin bir parçası olduğuna borçludur. Alkol oranı %44,7.


Gilbey's Gin
1857 yılına dayanan köklü geçmişi olan bir İngiliz cinidir. İçerisindeki doğal bitkilerin ve limon aromasının zarif harmanı Gilbey’s Gin’e hoş ve ferahlatıcı tadını kazandırır. Gilbey’s Cola, Gilbey’s Portakal, Gilbey’s Domates Suyu, Gilbey’s Limonata tercih edilen karışımlardan birkaçıdır. Alkol derecesi % 37,5. İdeal içim şekli, kısa bardakta, bol buzlu yada uzun bardakta, bol buz ve tonik ile karıştırarak

Gordon's London Dry Gin
Gordon’s London Dry Gin’e tadını veren, Alexander Gordon’un su, tahıl alkolü, ardıç meyvesi ve egzotik bitkilerin distilasyonu ile yaptığı karışımdır. Dünyaca ünlü CinDamıtımevi, Alexander Gordon tarafından 1769′da Londra’da kurulmuştur. Gordon’s London Dry Gin o günden beri aynı formülle üretilmektedir.

Dünya’da ünlü bir cin markasıdır. Tadını benzersiz biçimde olgunlaştırılan Toskana ardıç kirazlarından ve üretiminde kullanılan yüksek teknolojiden alır. Üretiminde ardıç kirazının yanında, turunçgiller ve kişniş kullanılmaktadır. Kuru ve sert tadıyla damakta kalıcı etki bırakır. Mükemmel bir karışım içkisidir. Gordon’s ve tonik güzel bir birliktelik yaratmaktadır. Alkol derecesi % 43. İdeal içim şekli, uzun bardakta, bol buz ve tonik ile.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder