18 Mayıs 2011 Çarşamba
Başlıca Kokteyl ve İçkilerin Sınıflandırılması
Kokteyller,hacimlerine göre iki gruba ayrılırlar:Tek içkiler (3 1/2 oz'a kadar) ve Duble İçkiler (8 1/2 oz'a kadar).
Ancak kokteyllerin bileşimlerine göre de birçok sınıflama yapılabilir.Çoğu barmenlik kitabında otuzdan fazla sınıflama yapılmıştır.Benim vereceğim listede bunların en önemlilerini ve güncel olanları sıralayacğım.
Bir barmen ve servis personeli misafirlerine çeşitli önerilerde bulunmalıdırlar.Bu,barın ve restaurantın itibarı açısından çok önemlidir.
1.Aperatifler / Yemek öncesi kokteylleri
a)Amerikan favorileri
b)Güney Avrupa'ya özgü aperatifler
2.Digestifler / Yemek sonrası kokteylleri
3.Restorative Drinks(Ayıltıcı İçkiler)
4.Şampanya ile yapılan kokteyller
5.Sour,Fizzes,Collinses
6.Eggnogs&Flips
7.Highballs
8.Juleps
9.Sıcak içkiler ve kahveyle yapılan içkiler
10.Bowls
11.Punches
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder