Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

4.Champagne Cocktails / Şampanya ile yapılan kokteyller

Barla ilgili terimlerde kokteyllerde kullanılan köpüklü şaraba ‘’karışan şampanya’’denir.Ancak karışımlarda kullanılıyor olması düşük kalitede olduğu anlamına gelmez.Bazı barlar, şampanya ile yapılan kokteylleri sayesinde bir hayli ün kazanmıştır.Buna en iyi örnek, Venedik’te bulunan Harry’s Bar’da Bellini (şampanya,taze şeftali suyu ) adıyla bilinen karışımdır.Şampanya ile yapılan kokteylleri dört gruba ayırabiliriz.

a.İçine köpüklü şarap katılan sek içkiler.Bunun için en uygun olan meyve konyakları veya brendileridir.

b.İçine köpüklü şarap katılarak az miktarda meyve suyu,şurup ve likör ile karıştırılan sert içkiler (cin,votka gibi )Şurup ve likörlerin miktarına dikkat edin.Bir yudum fazlası bile çok gelebilir.

c.Köpüklü şarap ile tamamlanan sert içkiler ve taze sıkılmış meyve suları karışımı.

d.Köpüklü şarap le karıştırılan meyve suyu ve meyveler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder