Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe


Peach Martini:



3cl Votka



3cl Archer’s (Şeftali Likör)



4cl Şeftali suyu



Shaker’da tüm malzemeler karıştırılır.Martini bardağına süzülerek servis edilir.



Garnish:Bir dilim şeftali veya nektar. 



Golden Daze:



4cl Cin



2cl Archer’s(Şeftali Likörü)



6cl Portakal suyu



Shaker’da tüm malzemeler karıştırılır.Martini bardağında veya Old Fasihoned bardağında servis edilir.



Garnish:Kokteyl kirazı. 



Mojito:



4cl Rum



1cl Limon suyu



2 kaşık Esmer şeker veya ½ Şeker şurubu



3cl Soda veya Sprite



Nane



Highball bardağına 8-10 adet nane ve esmer şeker konulur ve tokmak ile ezilir.Üzerine votka ilave edilir.Daha sonra bardak buzla doldurularak isteğe göre soda veya sprite konulurak servis edilir.



Garnish:Nane yaprağı. 



Margarita:



4cl Tekila



2cl Cointreau



1cl Limon suyu



1cl Portakal suyu



Shaker’da tüm malzemler karıştırılır.Margarita bardağında servis edilir.On the rocks servis edilecek ise Old Fasioned bardağında servis edilir.



Garnish:Yuvarlak kesilmiş lime ile servis edilir.Bardağın ağzı istenirse tuz ile gerdan çeklilir. 



Daiquiri:



4cl Rum



2cl Limon suyu



1cl Şeker şurubu



Shaker’da tüm malzemeler karıştırılır.Margarita bardağında servis edilir.



Garnish:Dilim limon  



Cosmopolitan:



4cl Votka



2cl Cointreau



4cl Cranberry suyu



½cl Limon suyu



1 damla Grenadin



Shaker’da tüm malzemeler karıştırılır.Martini bardağında servis edilir.



Garnish:Twist limon yada lime 



Sea Breeze:



4cl Votka



3cl Cranberry suyu



3cl Greyfurt suyu



Shaker’da tüm malzemeler karıştırılır.Highball bardağında servis edilir.



Garnish: ¼ Dilim Greyfurt 



 



 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder