After-dinner cocktail -yemekten sonra servis yapılan içki.
Aperetif - iştah açmaya yarayan bir içki.
Bar glass - karıştırma bardağı.
Bar List - bar menüsü.
Bar spoon -bar kaşığı
Bartender -barda içkileri hazırlayan ve servise sunan kişi barmen.
Before-dinner cocktail -yemekten önce servis edilen içki.
Blend -içki üretiminde karıştırma veya birleştirme.Malttan yapılan viski ile tahıldan yapılan viskinin harmanlanması gibi.
Blender -elektirikli mikser.
Boston shaker -bir cam ve paslanmaz çelik kaptan oluşan Amerikan shaker.
Bowl -metal veya cam kap.
Brand -belli bir firmanın ürünü; marka.
Brut-dry (sek )- şampanya için kullanılır.
Crusta - ağzı şekerle çevrelenmiş ( gerdanlanmış ) bardak.
Dash -bir damla,en küçük bar ölçüsü ( genellikle acılar,şuruplar ve likörler için kullanılır ).
Decant -tortuları olan eski bir şarabı başka bir şişeye boşaltmak; genelde kırmızı veye kuvvetlendirilmiş sert şaraplarda ( tek mevsimlik port ) yapılır.
Digestif -yemekten sonra verilen içki.
Flavoring agent -şurup ve acılar gibi kokteyl malzemesi.
Float -bir kokteyllin üzerine dikkatlice dökülen çok az miktarda sert içki ( bir şampanya julep içine biraz brendi dökmek gibi ).
Frosted glass - dondurulmuş bardak ( kokteyl bardağı gibi ).
Grind -ezmek veya rendelemek.
Magnum -iki kat büyüklüğünde şişe.
Millesime -tek mevsim ( Fransız ) şampanyası.
Modifier -bir kokteyl malzemesi (sert içki, meyve suyu, şurup gibi ).
Muddler - kesme şekeri bitkiler ve misket limonuyla ( lime ) karıştımakta kullanılan havan ( mojito ve caiprinha gibi ).
Neat -karıştırılmamış.
On the rocks - buz parçalarıyla.
Prechilled glasses -soğutulmuş bardak ( örnegin Martini için ).
Proof -alkol oranıyla ilgili Amerikan veri ( 1000 proof hacim olarak %50 alkole eşittir ).
Salt rim -ağzı tuzla çevrilmiş ( gerdanlanmış ) bardak.
Sendiment -eski şaraplar için tortular (tek mevsimlik port gibi ).
Short drink -küçük bardak içinde sunulan içki ( 2-3 oz ).
Squeezer -meyve sıkacağı.
Straight up -katışıksız,buzsuz
Sugar rim -ağzı şekerle çevrelenmiş ( gerdanlanmış ) bardak.
Sundries -fındık,patlamış mısır gibi barda sunulan yemişler.
Tall drink -uzun bardakta servis yapılan içki ( 5 oz ve daha fazla )
Tumbler -kulpsuz viski bardağı
Twist -bir içkinin üzerine kıvrılarak konan kabuk parçası ( limon,portakal ).
Vintage -bir ürünün yapıldığı tarihi gösteren tamlama ( şarap,port gibi ).
Zest -limon yada portakalın renkli kısımlarından bir parça.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder