Sayfalar

19 Mayıs 2011 Perşembe

8.Juleps

Başlıca malzemeler;

Sert içki

Nane

Şeker

Bu içkiler dünyanın en eski karışık içkileri arasındadır.İlk olarak güneyde ortaya çıktıkları söylenir.İyi bir julep yapmak için olması gereken en önemli şey kokulu diri nanedir.Doğal olarak, sıcak iklimlerde yetişen nanenin daha keskin kokusu vardır.Bu içkiler içki kadehi içinde hazırlanır.İçki başına ortalama olarak on adet nene yaprağı bir uzun bardağa yerleştirilir.Bir ya da iki kesme şeker eklenir.Buzda soğutulmuş çay kaşığı veya tokmak ile naneler şeker ile ezilir.Böylece yapraklarından çıkan aramo ve şeker ile karışır.Bazıları naneleri sonradan kadehten çıkarmayı tercih eder ama bırakırsanız kadeh daha güzek gözükür.Kadeh kırık buzla yarısına kadar doldurulur.İçine sert içki katılarak iyice karıştırılır ve servis edilir.En iyi bilinenleri;

Mint Julep,Bourbon Julep ve Champagne Julep

Dünyaca Ünlü Mojito ve Cairpirinha da bir Julep’dir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder