Sayfalar

3 Ocak 2012 Salı

Yeni Yıla Girdik Artık :)

Yılbaşı temposu sebebi ile kısa süreli bir ayrılık yaşadık yoğun bir tempo dolayısı ile :)
Tabiki bu zamanda boş durmadık Maja Davet olarak çok güzel gecelere imza attık.

Jack dostları, yılbaşını “New Year’ s Cheer, The Tennessee Way” partisi ile 21 Aralık Çarşamba gecesi kutladı!

JACK DANIEL'S YILBAŞINI MUHTEŞEM BİR PARTİYLE KUTLADI
Jack dostları, 21 Aralık Çarşamba gecesi, 130’ dan fazla ülkede sembol isim haline gelen viski markası Jack Daniel’s ve eğlencenin fenomeni Şeyla Ovadiya işbirliğiyle Billionaire İstanbul’ da gerçekleşen Tennessee kökenli Jack Daniel’ s’ ın kovboy esintileriyle evinin havasını kattığı “New Year’ s Cheer, The Tennessee Way” partisi ile yeni yılın gelişini kutladı!

DJ Indhi ile geceye başlayan konuklar, DJ Can Hatipoğlu’ na eşlik eden keman, gitar ve saksafon performanslarıyla Jack Daniel’s’ın doğduğu toprakların eğlencesini deneyimlediler. Konuklar daha sonrasında DJ Ayhan Korkmaz’ ın setleriyle unutulmaz bir geceyi tamamladılar.

Gerçekten Jack Daniel's farkını br kez daha gösterdğ bu parti ile geceye katılan herkes çok ama çok eğlendiler.Buyrun bu güzel gecenin birkaç karesi :)







Bu kadar Jack Daniel's muhabbetinden sonra biraz da yakından tanımaya ne dersiniz???

JACK DANIEL'İN HİKAYESİ
Jack Daniel ve ürettiği viski hakkında yıllar boyunca pek çok şey söylenmiştir.Bütün bu söylenenlerin kökeni ve rakamlar hakında doğru fikir edinebilmenize yardımcı olabilmek amacıyla,zevkle okuyacağınız kısa bir geçmiş bilgisi ekledim.Bay Jack'in doğumundan köşeli şişe'nin doğuşuna kadar bir sürü şey öğreneceksiniz.Bay Jack'in giyim tarzının yanı sıra ,aldığı ilk Altın madalya,kasasını tekmeledeği o gün ve etiket öyküsü.

JACK'İ TANIYALIM
12 kardeşi olan Jack Daniel 1850 yılında dünyaya geldi.7 yaşında Dan Call ailesinin yanında çalışmaya başlamadan önce bir aile dostları tarafından yetiştirildi.

Lutherci bir vaiz olan Call'un Louse River'da bir viski imalathanesi de vardı.Sonraki birkaç yıl içerisinde Jack, Call'dan viski üretimi hakkındaki her şeyi öğrendi.Daha sonra, 1863 yılının Eylül ayında, alkollü içki satmak yerine insan ruhunu yüceltme arzusunun artan baskısına dayanamayan Call, viski imalathanesini o sırada 13 yaşında olan Jack'a sattı.
Jack Daniel da tıpkı Dan Call gibi taze viskinin akağaç kömürüyle damıtılarak yumuşatılmasının gerektiğine inanıyordu.
Aslında bu işlem sıkça kullanılmakta olmasına rağmen, zaman ve maliyet açısından getirdiği yük nedeniyle cimri viski üreticileri tarafından giderek daha az kullanılmaya başladı.Ancak Bay Jack, vazgeçilmez olduğuna inandığı kömürde yumuşatma işlemini geliştirerek 1866 yılında kusursuz hale getirdi.Bugünde, Jack Daniel's viskisine yumuşak özelliğini ve benzersiz tadını kömürde yumuşatma işlemi vermektedir.Hükümetin vergi koyacağını tahmin eden Bay Jack, 1866 yılında damıtımevini yasal olarak tescil ettirdi.Kendisi bu işlemi yaptıran ilk üreticiydi.Böylece damıtımevi de ülkenin en eski kayıtlı damıtımevi sıfatını kazandı.

Boyu sadece 158 cm. olsa da, viski üreticisi olarak Bay Jack'in önemi giderek artıyordu.21. yaş gününü kutlamak şehre alışverişe gittiğinde, dizlerine kadar inen resmi bir frak ve geniş kenarlı bir çiftçi şapkasıyla döndü ve bu kıyafeti, ömrünün sonuna kadar giyeceği günlük üniforması haline geldi.Bu giysiler Jack hakkındaki şu görüşü destekler; ''Bir kere herhangi bir şeyi kendi istediği biçimde belirleyince, onu bir daha hiç değiştirmezdi.'' Kısacası, Jack ürettiği viskiyi kişiliğiyle belirleyen biriydi.

1904 yılında Jack, Old No. 7 Tennessee Viskisiyle St.Louis, Missouri'de yapılan Dünya Fuarı'na katıldı.Dünyanın her tarafından katılan 20 viski arasından sadece onun viskisi Altın Madalya ile ödüllendirildi ve dünyanın en iyi viskisi olarak onurlandırıldı.

1905 yılında, Bay Jack bir sabah erkenden işe geldi ve ofisindeki kasayı açmaya çalıştı.Kasanın şifresini hatırlayamadıve kızgınlıkla kasayı tekmelemeye başladı.Sert bir darbeyle kırılan ayak parmağı enfeksiyon kaptı ve bu enfeksiyon sonucu 1911 yılında kan zehirlenmesinden öldü.
Evlenmeyen ve hiç çocuğu olmayan Jack Daniel, damıtımevini yeğeni Lem Motlow'a bıraktı.Motlow, damıtımevinin içki yasağı yıllarında da ayakta kalmasını sağladı.

Bay Jack kaç yıl yaşadı?
Kentte çıkan bir yangın hükümet binasındaki kayıtlara zarar verdiğinden ve Bay Jack ile annesinin mezar taşlarında yazan tarihler birbiriyle çelişkili olduğundan Bay Jack'in doğum tarihi kesin olarak bilinmemektedir.Kesin olarak bilinen tek şey Eylül ayında doğmuş olduğudur.Ancak, Bay Jack gibi bir Amerikan idolünün yaşamını kutlamak için, onun sadece bir gün bile yaşamış olması yeterlidir :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder